Förra veckan...

... gjorde jag en trip till Wieliczka, saltgruvan utanför Krakow, tillsammans med Carro och hennes pojkvän Joel. Ett väldigt trevligt söndagsnöje som dock började lite stressigt :) Vi var inne på tågstationen och skulle fråga om när nästa tåg skulle avgå, då sa kassörskan: Om 5 min, nästa går om 1 timme eftersom det är söndag! Bra tänkte vi, 5 min är perfekt, förrutom att perrongen ligger 500m bort och man var tvungen att gå en lång omväg. Vad göra?? SPRING!! I 25 graders värme och sol och på 3,5 min hann vi till tåget. Lite varma, men ack så glada åkte vi snälltåget ut ur stan. Vi gick en guidad tur nere i gruvan och fick se väldigt många vackra skulpturer och tavlor uthackade i saltsten. Titta gärna på:
http://www.facebook.com/album.php?aid=148056&id=591332787&l=2a642bf005

... hade jag några sjönsjungande framträdanden på en kareokebar. Det blev en blandning mellan Spice Girls, grease och lite disneylåtar. Jag var där med folk från vår polska intensivkurs. Efter kareoken gick vi vidare till en klubb som heter Prozak. Det var en tisdag så stället var nästan tomt på folk. Men det var kul i alla fall!! Ett gäng på 10 personer behöver inte några andra än sig själva för att ha skoj! Nu i efterhand så undrar jag om tisdagen var någon speciell polsk helgdag för staden kändes väldigt tom. Man brukar alltid se folk ute, även om kl är 4 på natten, speciellt runt Rynek (stora torget).
... hade jag tenta i min polska intensivkurs. Jag fick A i betyg :D och det är jag jätte stolt över. Efter tentan hade vi en liten förfest hemma hos mig och Carro. Efter det gick vi vidare till nattklubben Kitsch och stannade där hela natten lång. Typiskt studentställe med billiga, kanske inte så jättegoda drinkar, rosa, leopard, fluff och glitter överallt :) Dom spelade bra musik så det blev många timmar på dansgolvet. Jag tror att vi kom hem vid 5 på morgonen. Sen var det bara att gå upp efter två timmar för att vara i skolan kl 8.30. Välkommen till livet som utbytesstudent :)
... hade vi avslutning från vår två-veckors intensivkurs. Vi klädde upp oss i cocktailklänningar och killarna i kostym och så gick ut och åt. En trevlig tillställning som visar på att vi inte behöver dricka alkohol för att socialisera. Men såklart gick vi ut efter middagen och tog ett par cocktails. Det hör ju till :)
... åkte jag till Zakopane på vandringstur tillsammans med Carro, Mattew, Dominik, Joerg och Anni. Det var en tur som var anordnad av en annan polskakurs. Jag tror att kursen var för tysktalande personer för alla verkade kunna prata tyska. På vägen upp till en sjö i bergen såg vi en stor folksamling som fotograferade och pekade och pratade i mun på varandra. Det visade sig att en björn gick och lufsade längs med berget. Så häftigt! Jag såg min första livs levande björn. Det var svårt att få en bra bild på han men men. Bilder från den lilla vandringen finns på
http://www.facebook.com/album.php?aid=148205&id=591332787&l=e5edf11067
... eller snarare nu i måndags startade vår orientation week. Första festen var multi-culti day där man skulle klä sig i sin flaggas färger. Jag och Carro gick all in och köpte blåa linnen med paljetter på, gult sidenband att knyta runt magen, målade svenska flaggan på naglarna och på ena kinden.
Ja det händer mycket hela tiden. Det här var bara en lite del av allt det vi har gjort. Denna veckan har som sagt orientation week startat vilket i princip innebär olika sorters aktiviteter på dagarna och fest varje kväll mån-fre. Bilder och berättelser kommer senare :)
Och jag lovar att bättra mig med bloggen!! pussar och kramar till er alla!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0