I ett regnigt Krakow!

Det regnar och regnar och regnar. Detta har fått sina konsekvenser i Polen, inte minst i Krakow. Jag bor ca 200 m från floden Wisla som nu är översvämmad. Polisen har satt upp skyddsvallar och stängt av områden i närheten så att folk inte ska gå och titta. Så varje gång jag vill gå hem måste jag förklara att jag faktiskt bor i här. Jag tror inte jag kommer bli mer drabbad än så men det ska regna fram tills fredag iallafall så man vet aldrig. Vattennivån har nu nått upp till några av broarna som går över floden och pga det är de avstängda för biltrafik. Det brukade finnas en strandpromenad längs med floden och vanliga övergångsskyltar som står där kan man nu bara se 10 cm av. Vissa universitet har stängt, än så länge påverkas inte mina studier av det. Tänkte visa några få bilder som jag hann ta innan polisen började förda bort folk.

Poliser övervakar folket vid floden
Poliserna övervakar folket vid floden.
Dessa restaurangbåtar ligger vanligtvis vid strandpromenaden. Tur för dem att de flyter :)
Om man tittar på båten till höger i bilden ser man ett svart streck undertill. Det är en av övergångsskyltarna.
Såhär ser det ut vanligtvis vid floden. Jag tog de andra fotona när jag stod uppe till höger i denna bilden.
Vattennivån når alltså nu upp till bron, som pga det är avstängd.
Annars i mitt liv så är det inte så mycket på gång. Har några veckor kvar och kommer mest plugga under dagarna. Men det har hänt en del sen sist.
Jag var i Uppsala och firade valborg. Efter det när vi kom tillbaka till Krakow så började något liknande här. En studentfest, Juwenalia, från tisdag till söndag. Dvs fest och konserter i flera dagar. På fredagen var det en parad där utklädda studenter gick från ett av universiteten till Rynek (stora torget). Det började kl 10 och avslutades med en konsert på torget några timmar senare. Därefter va det lite "ledigt" (vi gick till en pub och drack öl) sen fest på en av de större klubbarna i stan. Jag ville klä ut mig till Pippi Långstrump, men eftersom vi kom tillbaka till Krakow på tisdagen hade jag inte riktigt tid. Men jag såg en grupp tjejer som va utklädda till Pippi och det visade sig att dom va från Sverige :)
I helgen var jag på krakow zoo :) Såg jättemånga söta djur bla en liten Loris. Om ni inte redan har sett en Loris, gå in på youtube och sök på slow loris. Då hittar ni ett videoklipp med en liten filur som håller armarna rakt upp och blir kliad. När personen slutar klia honom så blir han så ledsen "varför sluta du klia, tycker du inte om mig längre??" sen när personen fortsätter får han ett nöjt leende! Måste ses!!
På zoo fanns det elefanter, apor, tigrar, lejon, strutsar ja allt möjligt. Har några söta bilder:
Dags att gå tillbaka till plugget. Hoppas alla har det bra därhemma! Vi ses snart! (Jag kommer åka hem till Skåne i början av Juli)
Många pussar och kramar!!!

Kommentarer
Postat av: Ann-Mari

Damn!

Vad mycket vatten!

Kul med före och efter bilder.Regn = bra-att-plugga-väder

Inte så mycket regn här, men det kanske kommer snart och för mig som allergiker vore en rejäl störtskur mer än välkommen nu!Välkommen hem sen!

Kram kram!!!

2010-05-19 @ 06:51:16
URL: http://rotan.nu
Postat av: Kasia

Ja jo det är ju perfekt pluggväder :) Jag har inga lektioner idag tack vare hela den här situationen. Första vallen förstördes idag lite längre ner längs floden vilket gjorde att många affärer och hus har blivit vattenskadade. Jag hoppas att vallarna nära mig håller :)

Låter jobbigt med allergi, stackare!!

Ta hand om dig!

Kramar!!

2010-05-19 @ 11:55:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0