Mixade händelser från de senaste dagarna :)

Wow.. hur kan det gå så långt mellan mina inlägg här på bloggen. Jag förstår inte :) Så... Axel var här förförra helgen. Det var jättekul! Vi hade ett par underbara dagar tillsammans. Bland annat visade jag honom Zakopane och bergen. Vi tog bussen dit på söndagen kl 6 på morgonen(!) tillsammans med Matthew och Tristan. Carro kunde inte följa med för hon var sjuk stackarn :( Så det var nog bra att hon låg hemma i sängen och vilade för vår vandring var inte dålig inte :) Började kl 10 och gick 2 timmar (ca 9km) till Morskie oko
därifrån gick vi över en bergsrygg (från 1400m upp till 1800m) och sen ner igen så att vi kom fram till Dolina pieciu stawow polskich (betyder ungefär dalen med de fem polska bergssjöarna) och sen gick vi vidare tillbaka till utgångspunkten. Totala vandringen tog 7-8 timmar. Ni som har facebook kan gå in och kolla på Axel Wahlunds foto från Zakopane. Dom blev jättebra för han hade med sig sin nya häftiga kamera ;) med helt galet mycket zoom! Ärligt talat, väldigt bra bilder.
Denna helgen bestämde sig Carro för att åka hem en sväng. Så man har varit lite ensam här i lägenheten. Men det har gått bra, jag har varit sysselsatt. Det har varit lite släktträff eftersom min svensk-polska kusin Majka kom hit i söndags och Ania, min polska kusin, kom hit i lördags från Warszawa. Vi åkte till farmor och fikade i söndags. Myspys! :)
Igår var mitt första besök på en tandemträff. En tandemträff går ut på att man träffar folk som pratar det språket man vill lära sig (i mitt fall ville jag träffa polacker) och sitter på en pub och pratar. På varje bord står det vilket språk som ska pratas. Jag missförstod allt det där såklart och sa "I´m swedish"!! Några jättesöta och glada polska tjejer satte sig vid samma bord som mig och började prata svenska :) Så i två timmar blev det mest svenska som pratades, men men. En av dom ville träffas för att prata polska och svenska. Det tror jag kommer ge mer. Så en tandempartner hittad :)
Idag följde jag med Mike på en av hans kurser "Sustainable wastewater treatment". Det var en sån befrielse att äntligen sitta och lyssna på nått som är relevant. Även om jag är nöjd med valet av Polen och EU och polsk histora (jag avregistrerade mig från de två flumkurserna om film och kultur). Så för tillfället läser jag 2 historiekurser, 1 ingenjörskurs :) , 1 ekonomikurs (Corporate social responsibility) och 1 polskkurs. Är uppe i 28 ECTS, är det någon som vet om man måste ha 30 poäng jämnt eller går det bra ändå?? Kommentera gärna!
Om någon timme blir det Hollywood party, så nu blir det fancy klänning på och iväg på fördrink hos en tysk kille och sen vidare till klubben. Ha det bra allihopa. Pussar och kramar!!!

Spårvagnsfest och längtan!

Utbytesstudenterna i Krakow intog igår två spårvagnar för att använda dessa som förfestplats. En tradition som genomfördes även detta året. Första gången jag hörde om det tänkte jag att varför ska man festa på en spårvagn som åker runt i staden? Men efter att ha upplevt min första spårvagnsfest så förstår jag nu tjusningen med det. I princip är det som att åka vanlig spårvagn förrutom musiken, alkoholen, bristen på utrymme och ett gäng trevliga människor som alla vill lära känna varandra :) En folkfest på en pytteliten yta. Så i 2-2,5 timme färdades vi fram och tillbaka på Krakows gator, många stämde upp i spontansånger, speciellt spanjorerna, som det för övrigt kryllar av. I år kommer majoriteten av utbytesstudenter nämligen från Spanien! Så efter spårvagnsfesten, på engelska tram party :), gick alla i samlad trupp till en nattklubb i Kazimierz. Det blev dans natten lång, från midnatt till kl 4-5 på morgonen, och därefter det obligatoriska stoppet på McDonalds. Kurczak Italiano med pommes. Mumsfilibabba :D
Idag var en lite mer ordentlig dag. Jag steg upp vid halv nio ungefär och gav mig av till Rynek. Det var nämligen dags att gå en guidad tur i Kazimierz, det judiska området. Det är en väldigt mysig, bohemisk stadsdel som bär på en rik historia. Under denna vandring mellan kyrkor, synagogor, torg och restauranger kom jag fram till att jag tycker historia är väldigt kul och intressant och skulle gärna vilja lära mig mer, då gärna om Polens historia. Som på beställning så ser jag när jag kommer hem att jag har fått ett mail från erasmusansvarige med kursutbudet. Det var bara att välja och vraka och sen skicka iväg ett mail för att registrera sig. Än har jag inte fått svar men jag hoppas att jag får gå på några av kurserna i alla fall. Dom jag valde var: "Polish pre-20th Century History", "Poland and European Union", "Meeting East and West – Cultural Understanding", "History of Polish Culture" och "Polish Contemporary Cinema". Gud va kul det ska bli! :D
Nått som är ännu roligare är att Axel kommer och hälsar på denna helgen. Om 10 timmar är han här!! Det ska bli så himla kul och jag har saknat honom något otroligt. Vi har inte träffats på två månader så ni kan ju förstå att jag längtar efter min älskling. Så imorgon blir det nog mest att gå runt och mysa och prata av oss. Jag måste ju visa upp staden som jag bor i. På söndag åker vi förmodligen till Zakopane och vandrar lite tillsammans med Carro, Mattew, Tristan och Mike. Sen får vi se vad vi gör på måndag och tisdag. Snart snart är han här :) Nu ska jag sova, så att morgondagen kommer snabbare. Precis som när man var liten och gick och la sig tidigt innan julafton! God natt!

RSS 2.0